Τι είναι η
Myofunctional Therapy

“Η Myofunctional Therapy, γνωστή και ως Myofunctional Therapy, είναι η επιστήμη που ασχολείται με την φυσιολογία μας και μας βοηθάει να ανακαλύψουμε και να μάθουμε σωστά πως να αναπνέουμε, να κοιμόμαστε, να τρώμε και να ζούμε με υγεία.”

Έχεις ποτέ σου σκεφτεί ότι ο τρόπος που αναπνέεις, κοιμάσαι και τρως ενδέχεται να είναι λάθος; Μήπως σου λείπει ποιοτικός ύπνος – από αυτούς που κάνεις μόνο στις διακοπές και νιώθεις μια γαλήνια ξεκούραση και μια ατέλειωτη ευεξία όταν ξυπνάς; Ή μήπως μέσα στην ημέρα αισθάνεσαι διαρκώς εξαντλημένος, αδυνατώντας να φέρεις εις πέρας τις καθημερινές σου εργασίες και υποχρεώσεις;

Είτε έχεις χρόνιες δυσκολίες με τον ύπνο, είτε είσαι έγκυος ή μόλις γέννησες και χρειάζεσαι βαθύ και ποιοτικό ύπνο τόσο εσύ όσο και το νέο μέλος της οικογένειας σου, είτε έχεις δυσκολία στη συγκέντρωση και την μάσηση, τρίξιμο δοντιών ή ροχαλητό, κακή στάση σώματος, παχυσαρκία ή νευρική ανορεξία, δυσπεψία ή ευερέθιστο έντερο… - Myofunctional Therapy είναι εδώ για κάθε ανάγκη σου βελτίωσης της σωματικής και ψυχονοητικής σου υγείας.

Ως ένας ειδικός τρόπος θεραπείας που λίγοι γιατροί σε ολόκληρο τον κόσμο γνωρίζουν πως να συνδυάσουν και να εφαρμόσουν, η Μυολειτουργική λειτουργεί με τους μύες του προσώπου, της γνάθου και της γλώσσας, με στόχο να εκπαιδεύσει το άτομο να κινείται και να αναπνέει σωστά, να κοιμάται άρτια και να εξαλείψει τυχόν δυσλειτουργικές συνήθειες, καθιστώντας έτσι σημαντική κάθε στιγμή της ζωής του, ομορφαίνοντας την καθημερινότητά του.

Μυολειτουργική Θεραπεία / Myofunctional Therapy - Υπνική Άπνοια / Sleep Apnoea / Ροχαλητό - Snoring

“Η Myofunctional Therapy είναι η επιστήμη που μας εκπαιδεύει πάνω στην φυσιολογία μας.”

- Myofunctional Therapy είναι η επιστήμη που μας εκπαιδεύει πάνω στην φυσιολογία μας, με άλλα λόγια πάνω στον τρόπο που κοιμόμαστε, αναπνέουμε και τρώμε. Μέσω της εξειδικευμένης εκπαίδευσης που προσφέρει
η Dr. Αναστασία Βασιλείουμια από τις μοναδικές εκπαιδεύσεις της στον κόσμο – με στόχο το άτομο να αποχωρίζεται μη οφέλημες συνήθειες για την υγεία και ομορφία του, μαθαίνει να ξεχνά τα παλιά λανθασμένα και δυσλειτουργικά πρότυπα και να υιοθετεί νέες και χρήσιμες για τη ζωή του συνήθειες.

Μια σημαντικότατη ιδιότητα της Μυολειτουργικής είναι η εμβάθυνση στον ρόλο που παίζει το νευρικό σύστημα στη δημιουργία συνεχών αλλαγών στη ζωή μας. Καθώς η αλλαγή είναι αναπόφευκτη σε κάθε τομέα και κάθε στιγμή που ζούμε, οι κατάλληλες προσαρμογές από μέρους μας είναι πάντοτε αναγκαίες. Κάθε άτομο που ακολουθεί τα βήματα της of Myofunctional Therapy βελτιώνει αισθητά την ποιότητα της ζωής του μέρα με τη μέρα, αποκτώντας έναν τρόπο ζωής που του αξίζει να απολαμβάνει.

“Η Myofunctional Therapy είναι η φυσιοθεραπεία
του στοματογναθικού συστήματος και του λαιμού.”

The goal of Myofunctional Therapy είναι να διορθώσει ή να βελτιώσει τις σχέσεις γλώσσας και χείλους, επιτρέποντας έτσι την κανονική ανάπτυξη της οδοντικής ανατολής και ευθυγράμμισης, σε παιδιά και ενήλικες.

Η θεραπεία χορηγείται συνδυαστικά με την ορθοδοντική από την πρωτοπόρο οδοντίατρο Αναστασία Βασιλείου για να βοηθήσει στην δημιουργία, την αποκατάσταση και την διατήρηση ενός φυσιολογικού και αρμονικού μυϊκού περιβάλλοντος και οδοντικού φραγμού. Μπορεί επίσης να βελτιώσει σημαντικά τον μυϊκό τόνο, την ομιλία, την διαταραχή της κροταφογναθικής διάρθρωσης, τις διαταραχές του ύπνου και την υπνική άπνοια, την στοματική αναπνοή και την ασυμμετρία του προσώπου.

Μυολειτουργική Θεραπεία / Myofunctional Therapy - Υπνική Άπνοια / Sleep Apnoea / Ροχαλητό - Snoring

Σχεδιάζουμε για τον κάθε ασθενή ειδικά προγράμματα και πρωτόκολλα που εφαρμόζονται με στόχο την διόρθωση των διαταραχών της γλώσσας, την κατάποση και τη μάσηση, την δημιουργία ενός κανονικού χώρου για τη γλώσσα, την διευκόλυνση της ρινικής αναπνοής και την εξάλειψη επιβλαβών στοματικών συνηθειών όπως το δάγκωμα και το γλείψιμο των χειλιών (χειλοφαγία), ονυχοφαγία, καθώς και τη σταθεροποίηση του δαγκώματος, την prevention της ορθοδοντικής υποτροπής, κ.α.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε οι first που προσφέρουμε τη Myofunctional Therapy στην Ελλάδα.”

- Dr. Αναστασία Βασιλείου, με αμέριστη γνώση και μεγάλη εμπειρία στο χώρο της Ιατρικής, συμβάλλει στο να βελτιώσει τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, δίνοντας τους τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με τον εαυτό τους μέσω της Μυολειτουργικής Θεραπείας και τη σοφία της επιστήμης. Στόχος της είναι να δει τους ανθρώπους να απολαμβάνουν την υγεία και την ευεξία τους με απλές, άμεσες και καθημερινές, αποδεδειγμένα λειτουργικές φυσικές μεθόδους και τεχνικές.

“Η Μυολογία είναι μια διεπιστημονική αντίληψη
για την ολιστική προσέγγιση των ασθενών.”

Συνεργάζεται στενά με διάφορους κλάδους της Ιατρικής, που οι ειδικότητες τους έχουν άμεση σχέση με τη Myofunctional Therapy, όπως συναδέλφους οδοντίατρους (γναθοχειρούργους, περιοδοντολόγους, προσθετικούς), ορθοδοντικούς, παιδίατρους, ΩΡΛ, γυναικολόγους, μαίες, σύμβουλους θηλασμού, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγους, καθώς και με ειδικότητες που ασχολούνται με την Ιατρική του ύπνου, πνευμονολόγους.

- Dr. Αναστασία Βασιλείου ειδικεύεται στην παροχή θεραπείας από απόσταση, δηλαδή μέσω βιντεοκλήσης διαδικτυακά, για να καλύψει τις ανάγκες σε παιδιά και ενήλικες σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, με διαταραχές στην υγεία τους που περιλαμβάνουν συμπεριφορές και πρότυπα που δημιουργούνται από ακατάλληλη μυϊκή λειτουργία και λανθασμένες συνήθειες, που αφορούν το πρόσωπο και το λαιμό (γλώσσα, χείλη, γνάθο), καθώς και όλη τη στάση του σώματος.

Κυρίως όμως δίνει μεγάλη προσοχή στην prevention, τόσο στον ύπνο και την αναπνοή, αρχικά της εγκυμονούσας και του βρέφους, όσο και σε κάθε στάδιο ανάπτυξης του ανθρώπου, μέχρι και την τρίτη ηλικία.

Επικοινωνήστε μαζί της σήμερα,
ώστε να ανακτήσετε την υγεία που σας αξίζει!

Μυολειτουργική Θεραπεία / Myofunctional Therapy - Υπνική Άπνοια / Sleep Apnoea / Ροχαλητό - Snoring

What are Myofunctional Disorders & what are the stages of Myofunctional Therapy

Δίνοντας λύση στα παρακάτω συμπτώματα 

“Προσοχή οι Myofunctional Disorders μπορούν να εμφανίζονται ως συμπτώματα,
που με τον καιρό όμως γίνονται χρόνιες ασθένειες.”

Δίνοντας λύση στα παρακάτω συμπτώματα:

• Στραβά δόντια (υπεύθυνα για τερηδόνα, ουλίτιδα & περιοδοντίτιδα)
• Τρίξιμο δοντιών ή/και ροχαλητό
• Sleep apnea or insomnia
• Διαταραχές κροταφογναθικής άρθρωσης με
ημικρανίες, πονοκεφάλους & αυχενικό
• Στοματική αναπνοή, άσθμα, με δυσκολία στην αναπνοή & λαχάνιασμα
• Διογκωμένες αμυγδαλές ή κρεατάκια &
στραβό ρινικό διάφραγμα
• Δυσκολία στη συγκέντρωση και δυσκολίες στη μάθηση (ΔΕΠΠΥ)
• Bad posture Forward Head Posture (kyphosis / lordosis / scoliosis)
• Δυσκολία στη μάσηση, δυσφαγία
• Δυσπεψία, πόνος στο στομάχι, καούρες, Ευερέθιστο έντερο
• Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση
• Μεταβολικό σύνδρομο, Ζαχαροδιαβήτης
• Παχυσαρκία
• Νευρική ανορεξία
• Αυξημένη πίεση / Υπέρταση
• Αυτοάνοσα & Οργανικές ανεπάρκειες
• Μυαλγία
• Χαμηλή λίμπιτο, δυσκολία σύλληψης

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στην ανάρμοστη αναπνοή και κατάποση, καθώς έχουμε διαπιστώσει ότι μπορεί να προκαλέσουν μια ποικιλία μηχανικών και κατ’ επέκταση βιοχημικών προβλημάτων, όπως αυξημένη πίεση, ζαχαροδιαβήτη, καρδιακή ανεπάρκεια, χαμηλή σεξουαλική επιθυμία ή διάρκεια, άνοια, αυτοάνοσα νοσήματα και καρκίνο.

Εσύ αναπνέεις από το στόμα!?
Δες αυτό..

Stages of Myofucntional Therapy

- Myofunctional Therapy και η εκπαίδευσή της πραγματοποιείται with ατομικές / προσωπικές or ομαδικές / οικογενειακές συνεδρίες. - Myofunctional Therapy αποτελεί μια σημαντική διαδικασία που απαιτεί προσεγγιστικά τρία διαφορετικά στάδια.

1ο Στάδιο: Διάγνωση, Εντοπισμός και Εκπαίδευση

Στο πρώτο βήμα, η/ο ενδιαφερόμενη-ος έχει την δυνατότητα να διαγνωστεί στο βαθμό δυσλειτουργίας που παρουσιάζει. Ξεκινάμε με μια αναζήτηση εσωτερικής και εξωτερικής αρμονίας, μέσω της λήψης ενός εξειδικευμένου Μυολειτουργικού και Ιατρικού Ιστορικού, για να ανακαλύψουμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό. Χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα (βίντεο, εικόνες) θα αντιληφθείς τη φυσιολογία σου και την ανατομία του σώματός σου, τις ανάγκες σου και τις λύσεις που θα σου προσφέρει η Myofunctional Therapy, οι οποίες παρέχονται με ειδικά προσαρμοσμένο ατομικό πρόγραμμα εκπαίδευσης online, από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου σου.

2ο Στάδιο: Εκγύμναση, Ενδυνάμωση και Επαναπρογραμματισμός

Στο δεύτερο βήμα, επικεντρωνόμαστε στην εκγύμναση, στην ενδυνάμωση και στον επαναπρογραμματισμό του νευρομυϊκού συστήματός σας, μέσω καθημερινών & εύκολων ασκήσεων και ενός προγράμματος ενδυνάμωσης της σύνδεσης μυών & νεύρων, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη επιστήμη της Νευροεπιστήμης. Εξηγούμε τη σωστή εκτέλεση και την ιδιαίτερη σημασία των ασκήσεων, ώστε να επαναπρογραμματίσουμε τον νευρομυϊκό συντονισμό και να ανακαλύψουμε νέους τρόπους κίνησης & στάση ζωής.

3ο Στάδιο: Εκπαιδευτικά Γεύματα (Μυολειτουργικά Συμπόσια)

Στο τελευταίο στάδιο, ενσωματώνουμε τη δύναμη της μίμησης και της καθοδήγησης από την Ιατρό σε ένα Μυολειτουργικό Συμπόσιο, δημιουργώντας ένα νέο μοντέλο λειτουργικών ικανοτήτων. Η Ιατρός μπορεί να παρέχει καθοδήγηση και επίβλεψη στον τρόπο που οι ασθενείς προσαρμόζουν και διατηρούν το νέο μοντέλο λειτουργιών τους, προωθώντας τη μεταμόρφωση, την αυτοσυγκράτηση και τον αυτοέλεγχο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ασθενείς μπορούν να μιμηθούν και να ενισχύσουν τις νέες τους κινητικές ικανότητες στο μέγιστο.

Με γνώμονα τη ρήση «η καλύτερη πρόληψη είναι τώρα»,
ιδανικό είναι να ξεκινήσουμε όσο πιο νωρίς τη θεραπεία.

Για το λόγο αυτό, η Ιατρός παρακολουθεί, προετοιμάζοντας και βοηθώντας την νέα μητέρα (από την εγκυμοσύνη ιδανικά) με τον ύπνο και την αναπνοή της. Διότι λόγω των συνθηκών, το διάφραγμα ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά, με αποτέλεσμα η αναπνοή να γίνεται δυσκολότερη. Επίσης εκπαιδεύει τη μητέρα πως να θηλάζει σωστά, τους τρόπους για τον σωστό ύπνο του νεογέννητου, άλλα και πως γίνεται με σωστό τρόπο η εισαγωγή της στερεάς τροφής μετά τον έκτο μήνα του βρέφους. Έπειτα, παρακολουθεί την ανάπτυξη του νηπίου κι εκπαιδεύει όλη την οικογένεια στις βασικές λειτουργίες, που είναι απαραίτητες για την υγεία όλων των μελών.

For proper breathing and sleep... the best prevention is now!

Γιατί πρέπει να αναπνέουμε
σωστά!?

Γιατί να κάνω
Μυολειτουργική Θεραπεία;

Γιατί με τη Μυολειτουργική Θεραπεία εξασφαλίζουμε:

• Φυσιολογική οδοντοπροσωπική ανάπτυξη,
σωστά οδοντικά τόξα, με ίσια δόντια
• Correct body posture
• Σωστή αναπνοή
• Βέλτιστη οξυγόνωση
• Good oral health
• Orthopedic functioning of the temporomandibular structure
• Σταθερότητα στην ορθοδοντική θεραπεία,
(χωρίς εξαγωγές και υποτροπιασμούς)
• Λιγότερους τραυματισμούς στον αθλητισμό,
καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη αντοχή
• Good digestion
• Proper sleep
• Correct speech
• Beauty
• Health
• Long life
• Happiness

Because... the best prevention is now!
Γιατί… η κάθε μέρα της ζωής μας μετράει!

Γιατί χρειαζόμαστε
Οξυγόνο!?