Δρ. Αναστασία Βασιλείου«Ασχολούμαι με τη λειτουργική οδοντιατρική, δηλαδή με όλο το οδοντοστοματογναθικό σύστημα, το σώμα και τις λειτουργίες του. Αντικείμενό μου είναι να κάνω διάγνωση μέσα απο την παρατήρηση της λειτουργίας της αναπνοής, της κατάποσης, της μάσησης και του ύπνου, καθώς και τη γεωμετρία των οργάνων της κεφαλής και του λαιμού.
Η ανάγκη να μεταλαμπαδεύσω τα οφέλη της Μυολειτουργικής Θεραπείας και σε άλλους, προήλθε ύστερα από την πολυετή ενασχόλησή μου με το αντικείμενο μέσω των σπουδών, των ομιλιών μου σε διεθνή συνέδρια, αλλά και από τη συγγραφή ενός εκπαιδευτικού παραμυθιού. Κομβικό ρόλο είχε και η εμπειρία της μητρότητας, καθώς είδα στην πράξη το πόσο αποτελεσματική είναι η σωστή θέση της γλώσσας στα παιδιά. Το γεγονός αυτό με έκανε να θεωρώ πολύ σημαντική, έως απαραίτητη, την ικανότητα να γνωρίζουμε καλά το σώμα μας και το πως λειτουργεί. Η σωστή θέση της γλώσσας είναι αναγκαία για τη καλή ανάπλαση του μυοσκελετικού συστήματος ενός παιδιού κατά την περίοδο της ανάπτυξής του και απαραίτητη για την υγεία του σε όλη την υπόλοιπη ζωή του.»

– – –

Η Αναστασία Βασιλείου είναι Οδοντίατρος/Μυολόγος, με σπουδές Στοματολογίας στην ιατρική σχολή Carol Davila του Βουκουρεστίου. Μέσα από την μητρότητα ξεκίνησε να παρατηρεί από κοντά τις φυσικές λειτουργίες του ανθρώπου και πως αυτές σχετίζονται με την γενικότερη υγεία του. Η επαφή με την γνώση της μυολειτουργικής ήταν καθοριστική στο να δώσει απαντήσεις και να εξηγήσει ένα πλήθος παρεκκλίσεων και δυσαρμονιών. Επίσης, εφαρμόζει Clear Aligner, έχει γνώσεις ηχομασάζ (Θηβετιανή τεχνική, η οποία χρησιμοποιείται εκτός των άλλων σε παιδιά με διαταραχές), καθώς επίσης έχει γνώσεις της μεθόδου Bowteck και της Κρανιοιερής θεραπείας (η οποία σχετίζεται με το εγκεφαλονωτιαίο υγρό).

2013
Σεμινάριο στο Los Angeles των Η.Π.Α, Myofunctional Therapy
MyofunctionalTherapist.com

2014
Συμμετοχή στο Πρώτο Συμπόσιο Μυολειτουργικής Θεραπείας στη Ρώμη.

2015
1ο Παγκόσμιο συνέδριο Μυολειτουργικής Θεραπείας στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α.
Συμμετοχή με επιστημονική αφίσα. (scientific-poster-representation)

2016
Σεμινάριο μυολειτουργικής και BWS (advanced course) ‘Myobrace’ στην Λισαβόνα.

2017
2ο Παγκόσμιο συνέδριο Μυολειτουργικής θεραπείας στο Σικάγο.
Ομιλήτρια με θέμα “Mouth close campaign for symmetrical and healthy children”
( https://www.youtube.com/watch?v=zFYAm9cShOU )

2018

3o Παγκόσμιο συνέδριο Μυολειτουργικής θεραπείας στη Ρώμη με θέμα:

“When Greek philosophy meets science: an ancient model to proper eating and wellbeing”

2020

23-24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ πρώτη διοργάνωση στην Ελλάδα για ορθοδοντικούς και οδοντιάτρους

https://merimnaseminars.gr/myofunctional-therapy/

2020
5ο Παγκόσμιο συνέδριο Μυολειτουργικής Επιστήμης.
Παρακολούθηση online.

Μέλος της AOMT – Academy of Orofacial Myofunctional Therapy ( myofunctionaltherapists.com )

Dr Anastasia Vasileiou

Ready To Smile?