Στο MyofunctionalTherapy.gr ειδικευόμαστε στην παροχή θεραπείας για παιδιά και ενήλικες με μυο-λειτουργικές διαταραχές που περιλαμβάνουν συμπεριφορές και πρότυπα που δημιουργούνται από ακατάλληλη μυϊκή λειτουργία και λανθασμένες συνήθειες που αφορούν τη γλώσσα, τα χείλη, τα σαγόνια, δηλαδή στο πρόσωπο και το λαιμό.

 

Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε οι πρώτοι που προσφέρουμε την Μυολειτουργική Θεραπεία στην Ελλάδα.

 

Η Μυολειτουργική Θεραπεία, γνωστή και ως Myofunctional Therapy, είναι ένας ειδικός τύπος θεραπείας που λειτουργεί με τους μύες του προσώπου, της γνάθου, των χειλιών και της γλώσσας.

 

 

Σχεδιάζουμε ειδικά για τον ασθενή προγράμματα που εφαρμόζονται για τη διόρθωση των διαταραχών της γλώσσας, τη μάσηση και την κατάποση, τη δημιουργία ενός κανονικού χώρου για τη γλώσσα, τη σταθεροποίηση του δαγκώματος, την πρόληψη της ορθοδοντικής υποτροπής, τη διευκόλυνση της ρινικής αναπνοής και την εξάλειψη επιβλαβών στοματικών συνηθειών όπως το δάγκωμα και το γλείψιμο των χειλιών .

 

Οι διαταραχές της οδοντοπροσωπικής διαταραχής (Myofunctional Disorders), γνωστές και ως OMD’s, μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα της οδοντοστοιχίας (δόντια). Μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ανάπτυξη του σκελετικού προσώπου, από το στόμα, το μάσημα, την κατάποση, την ομιλία, την κίνηση της κροταφογναθικής διάρθρωσης και τη σταθερότητα της ορθοδοντικής θεραπείας.

 

Ο στόχος της Μυολειτουργικής Θεραπείας είναι να διορθώσει ή να βελτιώσει τις σχέσεις γλώσσας και χείλους, επιτρέποντας έτσι την κανονική ανάπτυξη της οδοντικής ανατολής και ευθυγράμμισης. Η θεραπεία χορηγείται για να βοηθήσει στη δημιουργία, την αποκατάσταση και τη διατήρηση ενός φυσιολογικού και αρμονικού μυϊκού περιβάλλοντος. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τον μυϊκό τόνο, την ομιλία, τη διαταραχή της κροταφογναθικής διάρθρωσης, τις διαταραχές του ύπνου και την υπνική άπνοια, την στοματική αναπνοή και τη συμμετρία του προσώπου.

 

Έρευνες σε διάφορους πληθυσμούς βρήκαν ότι το 38% έχει λειτουργικές διαταραχές, με ποσοστό 81% σε παιδιά που εμφάνιζαν δυσκολίες στην ομιλία / άρθρωση.

 

Η Διεθνής Εφημερίδα της Στοματοπροσωπικής Μυολογίας (Orofacial Myology) αποκάλυψε ότι η θεραπεία για μυολειτουργικές διαταραχές μπορεί να είναι 80-90% αποτελεσματική στη διόρθωση της θέσης της γλώσσας κατά την ανάπαυσή της, την κατάποση και άλλων στοματικών λειτουργιών.

 

Το MyofunctionalTherapy.gr συνεργάζεται στενά με τους εταίρους που ενδιαφέρονται, όπως, μεταξύ άλλων, οι οδοντίατροι, οι ορθοδοντικοί, οι παιδίατροι, οι λογοθεραπευτές και οι γιατροί ύπνου. Η μυολογία είναι μια διεπιστημονική προσέγγιση για την ολική φροντίδα των ασθενών.