Ιατρική Ύπνου

Οι διαταραχές του ύπνου είναι συχνές και μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Ενώ ορισμένες διαταραχές ύπνου είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν, οι περισσότερες μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν με επαρκείς παρεμβάσεις.

Επανεξετάζουμε τα κύρια διαγνωστικά Μυολειτουργικά χαρακτηριστικά 6 μεγάλων διαταραχών ύπνου (αϋπνία, διαταραχές του κιρκάδιου ρυθμού, διαταραχή του ύπνου, υπερυπνία/ναρκοληψία, παραμυθίες και σύνδρομο ανήσυχων ποδιών/περιοδική διαταραχή της κίνησης των άκρων) για να βοηθήσουμε τους ιατρούς στον έλεγχο και τη θεραπεία των διαταραχών του ύπνου ως μέρος της κλινικής πρακτικής.

Η μυϊκή αδυναμία στη γλώσσα, το στόμα και τον άνω λαιμό μπορεί να οδηγήσει σε ροχαλητό και αποφρακτική άπνοια ύπνου. Αυτό μπορεί να βελτιωθεί με ασκήσεις ενδυνάμωσης που ονομάζονται Μυολειτουργική Θεραπεία, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται σε παιδιά.

Πως μπορεί να βοηθήσει στις διαταραχές ύπνου η Μυολειτουργική Θεραπεία;

Οι Μυολειτουργικές ασκήσεις ενισχύουν τη γλώσσα. Βοηθούν επίσης να διατηρηθεί ο αεραγωγός ανοιχτός, ειδικά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όταν οι μύες του στοματοφάρυγγα είναι αδύναμοι, μπορεί να διαταράξουν τη ροή του αέρα και να προκύψει ροχαλητό. Εάν αφήσουν τον σωλήνα να καταρρεύσει, ο αεραγωγός μπλοκάρεται, όπως συμβαίνει κατά την άπνοια ύπνου. Επιπλέον, μια αδύναμη και «δεμένη» γλώσσα, χωρίς αρκετό χώρο «ζωτικής σημασίας» στην στοματική κοιλότητα, μπορεί να πέσει πίσω στο λαιμό και να δημιουργήσει εμπόδιο.

Εάν θέλετε να βελτιώσετε τον ύπνο σας, είμαστε εδώ, για να μάθετε ειδικές ασκήσεις Μυολειτουργικής Θεραπείας προσαρμοσμένες και εξατομικευμένες, μόνο για εσάς.