Εσείς γνωρίζετε ότι η γλώσσα στηρίζει το κεφάλι, ελέγχει την αναπνοή, την κατάποση και κινεί το εγκεφαλονωτιαίο υγρό; Γνωρίζετε ότι καταπίνουμε 3000 φορές την ήμερα και τι συμβαίνει σε κάθε κατάποση; Γιατί στραβώνουν τα δόντια;

Αυτά και άλλα πολλά θα μάθουμε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 6:30-8:30μμ στο εισαγωγικό σεμινάριο Μυολειτουργικής το οποίο απευθύνεται σε  μαμάδες με μωρά, νήπια, δάσκαλους γιόγκας/πιλάτες και άλλων ορθοσωμικων ασκήσεων, επαγγελματίες της υγειάς όπως λογοθεραπευτές, μαίες , παιδίατροι, θα μάθουν τη φυσιολογία της γλώσσας και θα αποκτήσουν άλλο ένα εργαλείο αξιολόγησης και καθοδήγησης προς την υγειά

Τι είναι όμως η Μυολειτουργικη / Μyofunctional therapy; Είναι μια ιατρική μη επεμβατική, άλλα εκπαιδευτική θεραπεία η οποία ασχολείται με τις λειτουργιές της αναπνοής – κατάποσης – μάσησης – ύπνου, δηλαδή με τις βασικές καθημερινές μας λειτουργίες  τις οποίες και δεν μας έμαθε κανείς πως να κάνουμε σωστά. Εντοπίζει και βοηθάει στη συνειδητοποίηση των “λάθος” συνηθειών του ατόμου και τις επιπτώσεις αυτών, στη διαμόρφωση του μυοσκελετικού σε οδοντοπροσωπογναθικό επίπεδο. 

Ποιο είναι το κύριο όργανο που ασχολείται ; Μα φυσικά η Γλώσσα !

Εισηγήτρια του σεμιναρίου και συντονίστρια των ομάδων που θα δημιουργηθούν μετά από αυτό είναι η Δρ Αναστασία Βασιλείου Οδοντίατρος/Μυολογος και μητέρα. Σπούδασε Στοματολογία στην ιατρική σχολή Carol Davila του Βουκουρεστίου και έλαβε μέρος σε πολλά σεμινάρια / workshops. Μέσα από την μητρότητα ξεκίνησε να παρατηρεί από κοντά τις φυσικές λειτουργίες του ανθρώπου και πως αυτές σχετίζονται με την γενικότερη υγεία του.  Αλλά της έλειπε η γνώση της μυολειτουργικής για να εξηγήσει γιατι.´Ενας όχι έντονος χαλινός ηταν που την εκανε να κατάλαβει μετά από χρόνια, γιατί ταλαιπωρήθηκε στον θηλασμό και που ωφειλεται ο βραδινός τριγμός δοντιών του γιου της. Έχει ειδικευτεί αποκλειστικά στους διαφανείς νάρθηκες για οδοντικές μετακινήσεις και αυτό ήταν που την έστειλε στο Λος Ατζελες για να βρει τις απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που την απασχολούσαν. Είναι από τους πρώτους που έμαθε να χρησιμοποιεί το Clear Aligner με προσωπική χρήση μέχρι σήμερα ενώ παράλληλα έχει κάνει σπουδές στο ώχομασαζ μια θηβετανή τεχνική φερμένη από γερμανική σχολή η οποία χρησιμοποιείται εκτός των άλλων σε παιδιά με διαταραχές. Έχει έρθει σε επαφή με την μέθοδο Bowteck προκειμένου να μάθει  πως δουλεύει αυτό στην περιτονία αλλά και με την Κρανιοιερη θεραπεία η οποία σχετίζεται με το εγκεφαλονωτιαίο υγρό.

 

Λόγω των εξαιρετικά περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά στο 2109414434 και ηλεκτρoνικά στο info@mamama.gr.