Προληπτική Μυολειτουργική (Baby Myo)

Οι πρώτες 1000 ημέρες είναι εκείνες που μετρούν! Το Baby Myo ξεκινά από την εγκυμοσύνη και διδάσκει στις μητέρες πώς να αναπνέουν και να κοιμούνται, για τον καλύτερο τρόπο πρόσληψης οξυγόνου που βελτιώνει την σωστή ανάπτυξη των μωρών (έχουμε παρατηρήσει ότι η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να προκαλέσει από μικρογναθίες ή και ακόμη και πιο σοβαρά προβλήματα, όπως αποβολή).

Η προ-γενετική εκπαίδευση για νέα ζευγάρια είναι η πιο συχνά προτεινόμενη προσέγγιση για να φέρει στον κόσμο μια υγιή νεαρή ζωή.

Η εκπαίδευση μπορεί να γίνει και από τις πρώτες μέρες του μωρού. Είναι σημαντικό για τη νέα μαμά να γνωρίζει πως να κοιμήσει σωστά το νεογέννητο της και να θηλάσει. Το «στόμα κλειστό» είναι μια διαδικασία που πρέπει να τεθεί σε πρακτική από την πρώτη κιόλας μέρα.

  • Παρακολουθώ κάθε τρίμηνο την στοματική ανάπτυξη και τις λειτουργίες τους. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι τους μαθαίνουμε πώς να αναπνέουν, να τρώνε και να κοιμούνται σωστά.
  • Παρατηρώ τη γλώσσα και τα χείλη τους, τις γνάθους τους (εάν έχουν έντονο χαλινό της γλώσσας που να βλάπτει τη λειτουργία ή τη μορφή τους), ενώ μεγαλώνουν και αναπτύσσονται κάθε μέρα.
  • Συνιστώ να θηλάζετε τους πρώτους 6 μήνες αποκλειστικά, είναι ένα από τα σημαντικότερα στάδια ανάπτυξης του εγκέφαλου και της σωστής διεύρυνσης των οστών του κρανίου, του προσώπου δηλαδή του κεφαλιού, καθώς και της εκμάθησης της ρινικής αναπνοής. Ο θηλασμός μπορεί να συνεχιστεί για 1-2 χρόνια ακόμα.
  • Βοηθάω την οικογένεια να μεταβεί στη σκληρά τροφή κατά την περίοδο 6-12 μηνών, δουλεύοντας στην ανάπτυξη της μάσησης στα βρέφη. (BLW)
  • Καθοδηγώ τη διεύρυνση της στοματικής κοιλότητας και την ευθυγράμιση των γνάθων, την σωστή ανατολή των δοντιών και την βέλτιστη οξυγόνωση του εγκεφάλου για την μέγιστη ανάπτυξη του μωρού σας.