Δρ. Αναστασία Βασιλείου«Ονομάζομαι Αναστασία Βασιλείου, γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα. Ασχολούμαι με τη λειτουργική οδοντιατρική, δηλαδή με όλο το οδοντοστοματογναθικό σύστημα, το σώμα και τις λειτουργίες του. Αντικείμενό μου είναι να κάνω διάγνωση μέσα από την παρατήρηση της λειτουργίας της αναπνοής, της κατάποσης, της μάσησης και του ύπνου, καθώς και τη γεωμετρία των οργάνων της κεφαλής και του λαιμού.
Η ανάγκη να μεταλαμπαδεύσω τα οφέλη της Μυολειτουργικής Θεραπείας και σε άλλους, προήλθε ύστερα από την πολυετή ενασχόλησή μου με το αντικείμενο μέσω των σπουδών, των ομιλιών μου σε διεθνή συνέδρια, αλλά και από τη συγγραφή ενός εκπαιδευτικού παραμυθιού. Κομβικό ρόλο είχε και η εμπειρία της μητρότητας, καθώς είδα στην πράξη το πόσο αποτελεσματική είναι η σωστή θέση της γλώσσας στα παιδιά. Το γεγονός αυτό με έκανε να θεωρώ πολύ σημαντική, έως απαραίτητη, την ικανότητα να γνωρίζουμε καλά το σώμα μας και το πως λειτουργεί. Η σωστή θέση της γλώσσας είναι αναγκαία για την καλή ανάπλαση του μυοσκελετικού συστήματος ενός παιδιού κατά την περίοδο της ανάπτυξής του και απαραίτητη για την υγεία του σε όλη την υπόλοιπη ζωή του.»

«Τώρα ξέρω περισσότερο από ποτέ ότι κάνω την διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Το λέω αυτό με απόλυτη ταπεινότητα, έχω κοπιάσει χρόνια για να συλλέξω πολύπλοκες επιστημονικές πληροφορίες και να τις κάνω αρκετά απλές έτσι ώστε να μπορούν να τις εφαρμόσουν οι άνθρωποι στη ζωή τους.»

– – –

- Αναστασία Βασιλείου είναι Οδοντίατρος/Μυολόγος, με σπουδές στην ιατρική σχολή Carol Davila με πτυχείο στη Στοματολογία. Μέσα από την μητρότητα ξεκίνησε να παρατηρεί από κοντά τις φυσικές λειτουργίες του ανθρώπου και το πως αυτές σχετίζονται με την γενικότερη υγεία του. Η επαφή με την γνώση της μυολειτουργικής ήταν καθοριστική στο να δώσει απαντήσεις και να εξηγήσει ένα πλήθος παρεκκλίσεων και δυσαρμονιών. Εφαρμόζει από τους πρώτους στην Ελλάδα την αόρατη ορθοδοντική με τους διαφανείς νάρθηκες Clear Aligner και διαθέτει ένα μοναδικό συνδυασμό τεχνικών και θεραπειών, τόσο τεχνολογικά προηγμένων όσο και αρχαίες ξεχασμένες σοφίες των προγόνων της και της φύσης.

Οι επιπλέον γνώσεις της επί της ηχοθεραπευτικής (η οποία χρησιμοποιείται εκτός των άλλων σε παιδιά με διαταραχές), καθώς επίσης της μεθόδου Bowteck (θεραπεία της περιτονίας και των τενόντων) και της Κρανιοϊερής θεραπείας (η οποία ασχολείται με το εγκεφαλονωτιαίο υγρό και τα οστά του κρανίου).

Στην καρδιά της Αθήνας, ανάμεσα στους θορυβώδεις και αρχαίους δρόμους, η Αναστασία Βασιλείου ήρθε στον κόσμο, προορισμένη να αφήσει το στίγμα της στον τομέα της οδοντιατρικής και της ολιστικής ευεξίας.
Γεννημένη στο πιο σύγχρονο μαιευτήριο της εποχής και όπου συμπτωματικά το όνομα του ήταν Υγεία, ήταν ανάμεσα στα πρώτα μωρά που άνοιξαν τα μάτια τους εντός των τοίχων του. Ωστόσο, οι πρώιμες ημέρες της σημαδεύτηκαν από δυσκολίες – ανίκανη να αντέξει τις νέες μεθόδους τροφοδοσίας, η πορεία της προς τον κόσμο της υγείας ξεκίνησε με ένα βασικό πρόβλημα.
Ο πατέρας της, ένας παθιασμένος καπετάνιος που πλέει στους απέραντους ωκεανούς, αγνοώντας την αναπνευστική διαταραχή του ύπνου του, μια κατάσταση που αργότερα θα διαμόρφωνε την αναζήτησή της για ολιστικές λύσεις. Την ίδια στιγμή, η μητέρα της, πασχίζοντας με οδοντικά προβλήματα και πόνους, αδιάφορη για την ίδια της την υγεία, απλώς αδυνατούσε να επηρεάσει τις επιλογές του συζύγου της.
Ως παιδί, η Αναστασία βρέθηκε να τραβά την προσοχή της στον κόσμο της οδοντιατρικής, εμπνευσμένη από το πρώτυπο της οδοντιάτρου της μητέρας της. Διαπιστώνοντας από πρώτο χέρι τη μετασχηματιστική δύναμη της οδοντιατρικής φροντίδας, έδωσε όρκο να γίνει και η ίδια ιατρός του στόματος.
Η πορεία της για την εκπλήρωση αυτού του ονείρου την οδήγησε στις πρεστιζάτες αίθουσες του Πανεπιστημίου της Κάρολ Νταβίλα στο Βουκουρέστι. Εκεί, εμβαθύνουν στη μελέτη της ανατομίας, τοποθετώντας τα θεμέλια για τη μελλοντική της πρακτική. Ωστόσο, ήταν η απερίσπαστη δίψα της για γνώση που την οδήγησε να αναζητήσει μια βαθύτερη κατανόηση της φυσιολογίας – ένα ταξίδι που θα ξετυλιχτεί μέσα σε μια δεκαετία μετά την ορκωμοσία της!
Η ζωή πήρε μια απροσδόκητη τροπή όταν η Αναστασία ξεκίνησε το ταξίδι της στη μητρότητα. Γεννώντας φυσικά στα γαλήνια νερά του εξοχικού της σπιτιού, αγκάλιασε μια φιλοσοφία φυσικής ζωής και ολιστικής γονιμότητας. Από το θηλασμό έως τα ξύλινα παιχνίδια, τάιζε την υγεία του γιου της με ακαμψία.
Ωστόσο, οι αντιμέτωπες προκλήσεις του γιου της με το τρίξιμο των δοντιών έδειξαν την κρυφή μάχη του πατέρα της με την αποφρακτική διαταραχή του ύπνου. Αποφασισμένη να βρει απαντήσεις, η Αναστασία ταξίδεψε στις ακτές του Λος Άντζελες, όπου ανακάλυψε την μετασχηματιστική δυνατότητα της μυολειτουργικής θεραπείας.
Εξοπλισμένη με νέες γνώσεις και μια καυτή θέληση για να κάνει τη διαφορά, η Αναστασία ξεκίνησε μια αποστολή για να επαναστατήσει στην οδοντιατρική φροντίδα. Συνδυάζοντας την εμπειρία της στην οδοντιατρική με αρχιτεκτονικές αρχές και τη μηχανική, προσπαθεί να ενθαρρύνει άλλους να υιοθετήσουν πλήρως το ταξίδι της υγείας.
Σήμερα, η δρ. Αναστασία Βασιλείου αποτελεί ένα φως ελπίδας και θεραπείας, η πορεία της από την Αθήνα μέχρι το Λος Άντζελες μια μαρτυρία της δύναμης της αυθεντικότητας, του πάθους και της αναζήτησης της ολιστικής ευεξίας και μακροζωίας!

2013 Σεμινάριο στο Los Angeles των Η.Π.Α, Myofunctional Therapy
MyofunctionalTherapist.com

2014 Συμμετοχή στο Πρώτο Συμπόσιο Μυολειτουργικής Θεραπείας στη Ρώμη.

2015 1ο Παγκόσμιο συνέδριο Μυολειτουργικής Θεραπείας στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α.
Συμμετοχή με επιστημονική αφίσα. (scientific-poster-representation)

2016 Σεμινάριο μυολειτουργικής και BWS (advanced course) ‘Myobrace’ στην Λισαβόνα.

2017 2ο Παγκόσμιο συνέδριο Μυολειτουργικής θεραπείας στο Σικάγο.
Ομιλήτρια με θέμα “Mouth close campaign for symmetrical and healthy children”
( https://www.youtube.com/watch?v=zFYAm9cShOU )

2018 3o Παγκόσμιο συνέδριο Μυολειτουργικής θεραπείας στη Ρώμη με θέμα:

“When Greek philosophy meets science: an ancient model to proper eating and well-being”

2020 23-24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ πρώτη διοργάνωση στην Ελλάδα για ορθοδοντικούς και οδοντιάτρους

https://merimnaseminars.gr/myofunctional-therapy/

2020 5ο Παγκόσμιο συνέδριο Μυολειτουργικής Επιστήμης.
Παρακολούθηση online.

Μέλος της AOMT – Academy of Orofacial Myofunctional Therapy

MyofunctionalTherapist.com

Ready To Smile?